Titel: Clair Obscur

Techniek: olieverf op doek

Zelfgemaakte olieverf met pigmenten en lijnzaadolie.

Formaat: 50 x 70 cm. Zonder lijst.

Prijs: €350,- inclusief lijst. 80x 100 cm.

50 % van de opbrengst gaat naar studiemateriaal voor de kunstenares. 50% van de opbrengst gaat naar het project Art & Talents. Om zo kinderen gratis te kunnen laten deelnemen aan de teken/schilderlessen bij Rebup. U koopt niet alleen een originele kunststuk bij ons, maar u steunt zo ook andere kinderen. Kinderen bij Rebup krijgen altijd hun zelfgemaaktekunstwerk mee naar huis. Maar voor de talenten gaan wij een stapje verder. Door hun werk te koop aan te bieden, laten wij zien dat wij in hun talent geloven.

Nisa Mirzazade

Nisa, was 7 jaar toen zij dit olieverf schilderij maakte bij Rebup. Na een bezoek aan het Rembrandthuis in Amsterdam, waar wij op zoek gingen naar de techniek van Rembrandt:  “Clair obscur”, bedachten wij dat dit ook een meisjes naam had kunnen zijn. De theatergroep van Rebup kreeg de opdracht een model te kiezen. Dit model werd zo aangekleed zoals de kinderen dachten hoe Clair er in de tijd van de beroemde kunstschilder zou hebben uitgezien. Van het model werd een foto gemaakt en de opdracht aan de kinderen was: schilder jouw Clair. Ze hoeft er niet precies zo uit t e zien als op de foto , zij is maar een voorbeeld. Dat zij een penseel in haar haar zou moeten hebben waren we het over eens.

De eerste stap was een tekening maken met houtskool op het doek.  De verf maakten de kinderen zelf van de pigmenten die gekocht zijn in het museum. De traditionele schildertechniek gaat uit van een tonale ondergrond. Deze ondergrond wordt eerst dun op het hele doek gezet. Gebrande omber en gele oker zijn kleuren die hiervoor heel geschikt zijn. Vervolgens is er wekelijks geschilderd bij Rebup door de kinderen van de tekenclub. Laag over laag, met de zelfgemaakte olieverf. Het doek is daarna een jaar met rust gelaten om goed te kunnen drogen. Nisa een talent van inmiddels 13 jaar.