Kunst gáát over samenleven! Belangrijk vind ik als beeldend kunstenaar dat jongeren creatief bezig kunnen en mogen zijn en daar alle ruimte voor kunnen krijgen i.s.m kunstenaars bij Rebup.

Titel: Empathie

Formaat: 100x 100 cm

Techniek: acryl verf op doek afgewerkt met bladgoud.

Houten lijst met kant uit Antwerpen.

Prijs: €3500,- incl. lijst (info@rebup.nl).

100 % van de opbrengst gaat naar het project Art & Talents. Om zo kinderen gratis te kunnen laten deelnemen aan de teken/schilderlessen bij Rebup. U koopt niet alleen een originele kunststuk bij ons, maar u steunt zo ook de artistieke kinderen. 

 

Maria Charlotte van der Vegt 

 

Dit schilderij draag ik op aan:

De filosofe:  Edith Stein (1891- 1942)

 

* Alleen wie zichzelf als persoon

ervaart als een zinvol geheel, kan andere personen begrijpen.

 

* Empathie is een daad van ontvangen, niet van geven.

 

Of je nou kan tekenen of niet, je kan dit leren bij RebupART maar dat hoeft niet. Want alles wat je maakt in onze workshops is goed. Zelf uitvogelen wat mogelijk is met verf en papier. Meer doen dan er teveel over nadenken. Beter leren kijken naar jezelf en je omgeving. Buiten de structuren werken aan je mentale gezondheid. Want in de maatschappij is daar helaas veel te weinig ruimte voor. Presteren onder druk op school en je leef omgeving zorgt ervoor dat je bijna niet toekomt aan gewoon jezelf te mogen zijn. Kunst en cultuur is pure noodzaak. Kunst gáát over samenleven! Daarom vinden wij bij Rebup dat het belangrijk is dt alle kinderen altijd mee kunnen doen. Het financieële plaatje regelen wij aan de achterkant. Zo heeft ieder kind een Rebup- jaarkaart ongeacht wat hun achtergrond is. Met of zonder rugzakje.  Met steun van het Jeugdfonds Sport en Cultuur en heel veel lieve sponsoren kunnen we veel kinderen plezierige creatieve middagen aanbieden.

Filosoferen met kunst is een gespreksmethode bij Rebup die uitnodigt om actief na te denken en in gesprek te gaan. Mèt kunst, niet over: het kunstwerk. Op deze manier geven wij veel ruimte aan de vrije geest van de jongeren, voor meer inzicht over jezelf en je omgeving. (project: mentale gezondheid van jongeren, kunst op recept).

 

 

 

[/swifty_text]